25 Nov 2012

PSN´s totalt ubrukte potensial av Playstation 3/4

Jeg liker god min PS3. Det er en fantastisk maskin. Men alikevel irriterer jeg meg over at den ikke er bedre en den er, når den har potensialet til det. Opprinnelig forum post - derfor engelsk. 

PSN Apps is a totally unused potential.


The PS3 is first of all a game machine. Which, in my opinion, it does better then any its competitors today.

It also has a lot of great functions like media server streaming, photo viewing, Netflix and so on. I love this machine. And still I think I could be so much better.

16 Oct 2012

Urealisert filmpotensial. Nå desverre ubrukelig....


Huff... Skrev dette manuset i 2006 og lagde denne teaser posteren. Ble aldri ferdig med det, men raskt oppsummert var det en triller som startet med et terrorangrep på Oslo City. En Norsk-Iransk Muslimsk man blir sett på som en av de involverte. Mot slutten tar hele historien en twist hvor det viser seg at de som står bak er en høyreekstremistisk gruppe som prøver å spre frykt om muslimer. De var selvfølgelig ledet av en Prest med en personlig agenda mot den muslimske mannen. 

Holdt korta tett til brystet. Syns det var en fantastisk ide med en god moralsk ettertanke. Men etter terrorangrepet 22. Juli ville det vært veldig feil å prøve å realisere dette. Det ble plutselig litt for nærme virkeligheten.

30 Aug 2012

Hvorfor jeg påstår at Apple er grådige og ikke bør få saksøke Samsung?

Ja de er veldig like. Men la oss se på det fra en annen synsvinkel.

i 1890 lagde Henry Ford sin første bil og i 1903 lagde han værdens første kommersielt produserte bil. Bilen hadde en bensin drevet motor, 4 hjul, en rund styringsenhet og bagasjerom.



I 1908 startet William C. Durant General Motor og lagde sin egen versjon av den komersielle bilen. Bilen hadde en bensin drevet motor, 4 hjul, en rund styringsenhet og bagasjerom.



Så hvorfor saksøkte ikke Frod GM? Og hva ville verden sett ut som dersom det kun hadde vært en bil produsent?

Kopiering og forbedring er slik teknologien går videre.

“If i have a hot girlfriend and you get a hot girlfriend, do you know who wins?... Everybody!”

- Kevin Butler E3 conferance 2010.



28 Aug 2012

Apple: Fra den lille kule til den store slemme.

Vi alle heiet på den lille eplemaskinen mot den store millionindustrien som heter Microsoft. Var liksom noe frekt og ferskt med denne annerledes maskinen med et unikt design.  Og folk tok alt Steve Jobs sa under sine Keynote som god fisk. Vi som viste bedre viste at de som regel introduserte gamle ideer i ny pakke. iPod var blant annet en videreutvikling av creative sin zoom mp3 spiller og itunes en mer juridisk utrettet versjon av Napster møter Winamp. iPad var tross alt opprinnelig et Windows produkt. Men etter som de var en av de små så godtok vi det liksom.

Nå, ca 10 år siden de lanserte sin første ipod, er holdningen på grensen til å skiftes. Jobs er borte og Apple er på vei til å bli det selskapet de før arbeidet mot. 24 Juli 2012 ble Apple offisielt det mest innbringende maskinvareselskapet i verden, og de tar noen mer eller mindre farlige valg og kjører noen direkte ondskapsfulle kampanjer.

28 Jun 2012

Mass Effect 3 Extended Cut



Mass effect har endret slutten sin, og her er min første reaksjon etter å ha spilt igjennom. Teksten er "spoiler free" frem til du ser markøren.
[SPOILER]

Tar dette på engelsk etter som det egentlig bare er en kopi fra mine forum poster.

11 Apr 2012

Vil og bør Mass Effect endre slutten sin?


For noen dager siden offentliggjorde Bioware, skaperne serien Mass Effect, at de kommer til å lage ekstra innhold for å forklare slutten på spillet. Dette etter at en hærskare sinte fans praktisk talt har startet en revolusjon etter skuffelsen de opplevde på slutten av ME3. Nå foregår en ganske stor og spennende debatt. Bør publikum kunne ha effekt på det artistiske utfallet av en historie? Kommer Bioware til å falle for presset, eller vil de heller stå hardt for slutten de har skapt? I så fall blir dette historisk! 

La meg bare gjøre en ting helt klart. Jeg elsket Mass Effect 3, og anbefaler alle å spille spillet. Det er kanskje nettopp derfor fansen reagerer slik de gjør. Hadde hele spillet sugd rumpe hadde de ikke brydd seg. Men det faktum at siden hele spillet er nærmest perfekt frem til de siste 20 minuttene gjør det bare desto mer irriterende.

OBS: Det kommer spoiler advarsler i teksten, men den er trygg å lese frem til et vis punkt.

30 Mar 2012

PÅSTAND: DU ER LYKKELIG

En sjeldent gang skriver jeg om ting som slår meg i denne bloggen. Til tross for at det hverken er geeky eller nerdete. Og idag slo en sannhet meg idet jeg gikk mot jobb. 

Om du bor i Norge så er du lykkelig. Selv om du selv mener du ikke er det.

9 Mar 2012

Med fokus på Skuespill presentasjon i spill

De fleste spill utviklere som snakker om presentasjon i spill, snakker gjerne om bilder per sekund, hvor mange skygger de kan ha, hvor spillbart spillet er og hvor mange konsoller spillet kan kjøre på. Men det er et selskap som utelukkende snakker om skuespillere, når de snakker om presentasjon. Nemlig Quantic Dream.

Se deres nyeste motor demo her, og vær forberedt på å bli litt "mind-fucked", for dette er nydelig og rørende.



4 Mar 2012

Neste generasjon spillkonsoller er på vei.

Med E3, GDC og TGS rett rundt hjørne er det mye bekreftede og ubekreftede rykter ute å kjører om neste generasjon av spillkonsoller.

Alle de 3 gigantene har allerede offisielt sagt at de planlegger å vise sine nye kraftplugger iløpet av året.