4 Mar 2012

Neste generasjon spillkonsoller er på vei.

Med E3, GDC og TGS rett rundt hjørne er det mye bekreftede og ubekreftede rykter ute å kjører om neste generasjon av spillkonsoller.

Alle de 3 gigantene har allerede offisielt sagt at de planlegger å vise sine nye kraftplugger iløpet av året.



Nintendo har alt vist håndkontrollen/pad'n til sin nye WiiU.

Men vi har enda ikke sett noe til selve konsollens utseende og spesifikasjoner. Det eneste vi vet for sikkert er at Wii U vil være Nintendos første konsoll med støtte for HD-oppløsning, i tillegg til å benytte helt nye kontroller som innehar hver sin 6,2 tommer berøringsskjerm, i tillegg til bevegelsessensorer.





Sony er hemmelighetsfulle som vanlig.

Men jeg har en mistanke om at deres nye bærbare plattform, PSP vita, vil være veldig integrert i platformen. Med berøringsskjerm, bakre berøringsflate, 2 analoge stikker og axeloskop og gyroskop er det mye som tyder på at PS4 vil ha samme funksjonalitet som Wii U med å bruke Vitaen som extern kontroller og skjerm. Men kjenner jeg Sony rett blir nok ikke Vitaen inkludert i noen startpakke som betyr at du sikker må bruke noen tusenlapper ekstra for å benytte deg av denne funksjonen.



PS3 har tross alt idag remote play med PSP, men det inkluderer bare film og musikk. I neste generasjon går ryktet om at du vil kunne streame spillene dine fra din konsoll hjemme over nettet. Veldig spent på om dette overhode vil fungere m.t.p. reaksjons hastighet. Alle gamere vet jo at et halvt sekund forsikelse kan bety forskjellen mellom en Frag og en Death..

Men hva mer kan man forvente? Det er noen crazy og mest sannsynlige fake produkt bilder der ute, bl.a. en versjon hvor både konsoll og håndkontrollen inneholder en slags glass holografisk berøringsskjerm.



Der er flere versjoner der ute, så mange at man kan helt ærlig ikke kan være sikker på om noen av dem er faktiske lekker. Mest sannsynlig har Sony selv lekket ut mange av skissemodellene for å skape hype, forventning og forvirring.



Microsoft ligger etter på ryktestrømmen. 

Ser ikke ut som Microsoft denne gangen vil ta Sony i forkjøpet slik de gjorde i 2006. De har sagt lite, men bekrefter at de har en ny konsoll under utvikling med kodenavnet Xbox 720.

En ting som er sikkert med den neste Xbox er at Kinect blir nå mer en del av standarden  til maskinen. Så det har nok inspirert disse skanner aktige versjoner av selve konsollen. Men det å måtte ha en konsoll så synlige foran TV'en vet jeg ikke om mitt ryddige hjerte liker så godt.

Jeg vil i det minste tippe at xbox vil endelig integrere en blueray spiller og fokusere på mye mer på film, musikker og annen media en bare spill delen av konsollen.

Det ryktes også at konsollen vil kjøre en spell ny windows 8 platform.




Men det stopper ikke der! Nye utfordrere kommer også på markedet og da med fokus på PC gamere.

Ryktet går om at det kommer også noen utfordrere der ute som tar opp kampen i konsoll krigen. Steam har lenge vært kjent som PC piratenes største fiende. Med et system som krever en online bekreftelse på at du faktisk eier spillet før du kan kjøre det. Men steam har også laget noe genialt med sin "games on demand" tjenester. Nå tar de med seg sitt gigantiske spillbibliotek fra PC skjermen til TV'en din men sin Steam-Box.


I tillegg til en x-box aktig håndkontroller vil også bruken av et bluetooth tastatur og mus være standard vare. De fokuserer mye på spillene du vanligvis spiller på PC. Så det vil si at du snart vil kunne sitte i stuen og spille dine favoritt MMO og strategispill i stuen. I tillegg vil du ikke bli begrenset til å spille i stuen etter som du bruker samme steam på denne som på PC'en kan du velge selv hvor du ønsker å spille spillene dine.

Men hvordan blir kraften og prisen. Mye av problemet med PC spill at at spill PC'er ofte ligger i en prisklasse lagt over det vanlige og kravene til grafikk og hastighet blir større og større. Kommer denne konsollen til å være et økonomisk kraftig alternativ til Gamer PC kraftpluggen?


Spill spill over nettet, hvor og hvordan du vil.

Onlive ble lansert i fjor og har egentlig ikke tatt helt av til tross for en genial ide. Ideen er at du leier spill over nettet. Selve spillet kjører på en ekstern server og streamer bildet til din TV/ipad/iphone o.s.v.

Intill videre er denne tjenesten kun tilgjengelig i USA. Men de har nå planer om å lansere og utvide til europa også.

Er dette fremtiden, eller blir det en flop?

Og igjen er jeg skeptisk til reaksjonstid på en slik dings.

OPPDATERING: Noen forteller meg at onlive alt er tilgjenngelig i europa, selv om jeg ikke kan bekrefte dette er det mulig å gå til Onlive's hjemmeside , laste ned en app til skrive borde og lage en bruker. Konseptet kan minne litt om spotify for spill.

Hva må man følge med på for å få med seg hva som kommer?


Det er flere elektronikk -  messer og -samlinger som blir holdt iløpet av høsten. Den største av disse er nok Electronic Entertainment Expo 2012 5.-7. Juni hvor det meste blir offentligjort. Men før det har man også Game developers conference som starter imorgen i San Francisco, og vi kan håpe at kanskje noen vil lekke eller vise oss en smakebit da. Et nettsted som dekker alle disse messene er IGN.com.

Det er en ny spennende tid vi har foran oss, vil det komme noen overraskelser tatt rett ut av en scifi film? Kun fremtiden vil vise.

No comments: