26 Jun 2013

Å spille med følelser... bokstavelig talt.



The Last of Us tar hele verden med storm idet den lukker skillet mellom spillet og den narrative historie. Folk tar seg i å bli rørt til tårer før hovedtittelen treffer skjermen. Dette er et spill som beviser at videospillet kan være et like sterke narrativt medium som film. Noen vil kanskje også påstå sterkere.

Jakten på dine følelser generelt har vært eldorado for spillbransjen de siste årene. Selv for indie-bransjen (selvstendig utviklere) er det å få deg til å føle noe deres høyeste prioritet. Alle snakker om «å bry seg om karakterene», «Emosjonelle reiser», «betydningsfulle historier», «troverdig skuespill» m.m. Jeg har lyst til å se litt på hvordan vi kom fra «Pacman» til «The Last of Us» og presentere dere for noen spill dere kanskje ikke hadde trodd ville få deg til å felle en tåre.

(Blogposten skal være spoiler fri med kun referanser til følelser spill gir deg uten å røpe enkelte plott handlinger. Husk at å bli rørt til tårer betyr ikke nødvendigvis at noen dør!)

18 Jun 2013

Mer av de siste av oss...

Så du er ferdig med "The Last of us" og lyst til å fordype deg mer i historien og prosessen bak spillet? Vel la meg samle sammen litt for deg her.

Hva er det Last of us? Dette er et spill utviklet av Naughty dog, skaperne bak serier som "Jak and Daxter" og "Uncharted".... Denne gangen tar de inspirasjon fra titler som "No country for old men" og "The Road". Og tro det eller ei, de klarer virkelig å treffe disse stemningene i spillet.



Aldri opplevd et så intens. Dette var sterkt, skummelt, voldelig, dypt, rørende og en av de beste.. kanskje den beste skildring av menneskelig natur under press jeg har opplevd. Anbefales, gled dere!

Det skal sies at jeg anbefaler at du spiller ferdig spillet før du leser videre i denne blogposten og noen av lenkene jeg deler. Da flere aspekter i historien kan bli røpt eller "spoila" som de sier.

[Spoiler Alert]... Spill ferdig spillet før du leser videre.

30 Mar 2013

Windows 8 laptop eller tablet?

Apple gir ikke så mye valg og Andoid har sine kraftplugger. Men om du ønsker å gå for en Windows 8 maskin har du et hav av enheter og velge mellom. Men hvem er best? Og bør du kjøpe Tablet eller Laptop?

Du trenger faktisk ikke velge. Windows 8 tablet'ene begynner virkelig å imponere anmelderen. Med mangel på produsenter som vil lage apps for "live tiles" interface'n til Windows 8, vet Microsoft at de er avhengig av å lage maskiner som fungere like bra med "Live tiles" interface og gode gamle Windows desktop. Det resulterer i at PC produsenter som Lenovo, Acer og Microsoft selv virkelig tar seg sammen og tar et gigantisk steg fremover innenfor PC utvikling.

Vi snakker om sammenslåingen av tablet og laptop til en ny hybrid for både arbeid og underholdning. Dette er et konsept som har vært prøvd lenge, men resulterte ofte i klumpete tunge maskiner med dyr pris og kort batteritid. Nå, derimot, begynner det å likne på noe.  Prisene er fortsatt i det høyeste laget -  rundt 8-9000 kr, men garantert bedre enn 21.000 kr, som var prisen for HP sin "Elite book pro" i fjor. Her er de best anmeldte Windows Tablet / Laptop komboer per februar 2013.

21 Feb 2013

PS4 offentliggjort

I natt presenterte Sony mulighetene til PS4 og viste dens hand kontroller. Selve maskinens utseende ble ikke vist og jeg mistenker at de venter med den til e3 2013.

Yepp... mye kult ble presentert, bare at watchdogs blir en ps4 tittel kan få meg til å kjøpe en.

8 Feb 2013

World Console Wares 3


En ny krig er snart igang igjen idet neste generasjons konsoll maskiner blir offentliggjort iløpet av året. Og hvem vant egentlig forrige runde?

Onsdag 20. februar skal Sony Playstation ha en event i New York og flere kilder av spill journalister mener det er den nye PS4 som skal offentliggjøres. DVS at de ikke holder på løfte om å vente med å offentliggjøre noe før Microsoft.