29 Aug 2011

Spill blir film! GRØSS!

Det er et gjentakende skuffende tema når fans av spill får høre at deres favoritt spill skal bli filmatisert til det store lerretet.

Vi husker alle hvordan vi grøsset på ryggen når vi så elendige filmer som Street fighter, Dead or alive, mortal kombat, super mario o.s.v.

Kan det være at vi noen gang vil se en adapsjon som faktisk lever opp til forventningene? Noen kortfilmer gjør dette form min del, og jeg har samlet noen av dem her.

Men hvordan har det seg at filmene ofte blir så dårlige? Problemet er ofte at produsenter og regissører trumfer igjennom en type dramaturgi og historie som kan minne om originalen men er ofte "way off". Det ender som regel med at fansen føler seg snyt. Eksempler på slike filmer er. Final Fantasy, doom, Max Pain m.m.

Men jeg skal innrømme at noen nyere filmer har mer og mer nærmet seg en originale ideen. Resident Evil, Prince of Persia og Silent Hill er alle filmer som var helt ok. Men allikevel ikke helt tilfredsstillende. Kan det være at film industrien i USA har begynt å skjønne hva spill publikum ønsker av en spill film.

Idag er det flere kjente titter som står for tur i produksjons slusen. Mass Effect, Uncharted og Halo er alle spill som planlegges å filmatiseres. Og vi håper alle at de ikke fucker det opp. 

Men som sakt så er det noen små kort filmer og fan filmer der ute som faktisk lever opp til forventningene. De er korte, konsise og gir oss mer en liten piff av tilfredsstillelse for hva det kan bli.

Portal kortfilm
En morsom liten film basert på Portal spillet laget av Dan Trachtenberg. En lavbudsjetts fan film som er ganske imponerende.


Assassin's Creed Lineage
En intern kort film laget av Ubisoft. Forteller forhistorien til faren av Ezio Auditore. Den skal opprinnelig være produsert som en pilot til en langfilm. Men ble så bra at den ble gitt ut på dvd sammen med collectors edition av ACII.


Half-life2: Beyond Black Mesa.
Kort fan film av  Brian Curtin


Killzone Extraction
Kort fanfilm av Clinton Jones, produsert av Machinima.


Finnes sikkert flere der ute. Inntil videre får vi krysse fingrene for at de neste filmatiseringene som kommer blir bra. Vi har jo noen som er rett rundt hjørnet.

Dragon Age Redemtion: Trailer
Blandt annet felicia day's Dragon Age Redemtion youtube serie som er basert på spillet med samme navn.

Kommer til høsten en gang, men inntil videre har vi kun denne obskure traileren.

No comments: