30 Aug 2012

Hvorfor jeg påstår at Apple er grådige og ikke bør få saksøke Samsung?

Ja de er veldig like. Men la oss se på det fra en annen synsvinkel.

i 1890 lagde Henry Ford sin første bil og i 1903 lagde han værdens første kommersielt produserte bil. Bilen hadde en bensin drevet motor, 4 hjul, en rund styringsenhet og bagasjerom.



I 1908 startet William C. Durant General Motor og lagde sin egen versjon av den komersielle bilen. Bilen hadde en bensin drevet motor, 4 hjul, en rund styringsenhet og bagasjerom.



Så hvorfor saksøkte ikke Frod GM? Og hva ville verden sett ut som dersom det kun hadde vært en bil produsent?

Kopiering og forbedring er slik teknologien går videre.

“If i have a hot girlfriend and you get a hot girlfriend, do you know who wins?... Everybody!”

- Kevin Butler E3 conferance 2010.



28 Aug 2012

Apple: Fra den lille kule til den store slemme.

Vi alle heiet på den lille eplemaskinen mot den store millionindustrien som heter Microsoft. Var liksom noe frekt og ferskt med denne annerledes maskinen med et unikt design.  Og folk tok alt Steve Jobs sa under sine Keynote som god fisk. Vi som viste bedre viste at de som regel introduserte gamle ideer i ny pakke. iPod var blant annet en videreutvikling av creative sin zoom mp3 spiller og itunes en mer juridisk utrettet versjon av Napster møter Winamp. iPad var tross alt opprinnelig et Windows produkt. Men etter som de var en av de små så godtok vi det liksom.

Nå, ca 10 år siden de lanserte sin første ipod, er holdningen på grensen til å skiftes. Jobs er borte og Apple er på vei til å bli det selskapet de før arbeidet mot. 24 Juli 2012 ble Apple offisielt det mest innbringende maskinvareselskapet i verden, og de tar noen mer eller mindre farlige valg og kjører noen direkte ondskapsfulle kampanjer.